teisipäev, 30. aprill 2024

Fujiyoshida

Koos Danieli ja Peteriga külastasime Fujiyoshidat - pisikest linnakest Fuji mäe jalamil, mis esmapilgul tundub olevat peamiselt turistidele, olgu siis spa-lembestele, või neile, kel ees või seljataga Fuji matk. Wikipedia ütleb, et:

Fujiyoshida (富士吉田市) on linn Jaapanis Yamanashi prefektuuris. 1. mai 2019 seisuga oli linnas 48 782 elanikku, linna kogupindala on 121,74 ruutkilomeetrit. Fujiyoshida asub Fuji mäe põhjaosas ja on ehitatud vanadele laavavooludele. Seda peetakse Jaapanis kõrgel asuvaks linnaks (650–850 meetrit merepinnast).

Tokyost saab kohale mugava kiirtebussiga, umbes poolteist tundi Shinjuku jaamast. Kuna jõudsime pärale üsna hilja, siis mahtus esimesse päeva ainult pisikese, hotellis oleva onseni külastus ning õhtusöök. Viimane oli muidugi omaette elamus. Istusime tatamipõrandal maas, meie ees laual oli suur kuum plaat ning menüü, kust sai tellida erinevaid segusid, mis tuli endal valmis küpsetada. Väga maitsev (eelkõige tuleb siin anda punktid toorainele, mida isegi meie kesine küpsetusoskus ei suutnud rikkuda) ja tore kogemus. Tõsi, hiljem tuli toit t-särki salvestunud lõhnana hotelli kaasa :)

Linnake ise mõjub kuidagi ameerikapäraselt. Ma ei ole küll USA-s väljaspool New Yorki käinud, aga umbes selline pilt avaneb minu meelest filmidest, kui näidatakse mõnd Ameerika väikelinna. Natuke odava välimusega arhitehtuur, praktilised (paraku ka pisut koledad) majad, kiirtoidukohad. Ja samas ilmelised vaated Fujile.

Meie reisi peamine eesmärk oli külastada sealset Onseni, kus me teisel päeval ka tublisti üle viie tunni veetsime. Mu jaapanlasest sõbra väitel on tegemist Jaapani suurima puidust onseniga. Üsna suured basseinid (tõsi - see, kus viimati Tokyos käisin, oli parema valikuga), koduselt puidune, aga tõesti väga suur hoone. Lisaks sise- ja välisvannidele veel puhketoad, kivisaunad, restoran - suurepärane võimalus veeta mõnus päev!

Kommentaare ei ole: